Brevik

Nordmenn flokkes til kjøpesenterne. Norge er det landet i Europa med flest kjøpesentre i forhold til antall innbyggere. Sentrumshandelen i byene lider under den knallharde konkurransen fra kjøpesentrene.

-Sentrumshandelen bør ansette en Town Centre Manager, sier Odd Gisholt fra BI på Drammenskonferansen 2013. Det kan gjøre det lettere for butikkene i sentrum å konkurrere med kjøpesentre. En Town Centre Manager skal jobbe med å få de riktige butikkene og den riktige sammensettingen av butikker i sentrum. Felles markedsføring av sentrumshandelen og et fokus på hvordan sentrum skal gjøres attraktivt for kunder er også en sentral oppgave. På mange måter ligner det på jobben til en senterleder ved et kjøpesenter. – Senterlederen for Norges største senter har et årlig markedsføringsbudsjett på over 35 mill kr – så konkurransen er hard, sier Odd Gisholt.

Hafen City Hamburg

Noen fakta:
Med over 400 kjøpesentre har Norge den høyeste kjøpesentertettheten i Europa. Nær 40 % av butikkhandelen omsettes i kjøpesentre i her til lands – og tendensen er stigende. Norsk varehandel er en betydeling næring med 370.000 ansatte og en omsetting for 400 mill kr.

Se presentasjonen til Odd Gisholt her:

admin

Author admin

More posts by admin